6.  Nezapomeňte do těsta přidat sůl , a to i do těsta na sladké koláče! Trocha soli v těstě zlepší jeho kvalitu: dort bude dobře držet tvar, bude pružný a příjemný na chuť.

7. Chcete -li uvařit dokonalá míchaná vejce,  uvařte je nejen na oleji, ale také ve vodě . Když protein začne tuhnout, přidejte do pánve trochu vody. Míchaná vejce nebudou hořet zespodu, budou mnohem užitečnější a chuťově jemnější.

8.  Balsamico ocet  je nejen výborným dresinkem na zeleninové saláty, italské těstoviny a pikantní marinády na maso.

Zkuste jahody posypané moučkovým cukrem a posypané pár kapkami voňavého octa – neuvěřitelně chutné … K balzamikovému octu se hodí i jiné ovoce, stojí za to experimentovat!

9. Kotlety budou šťavnaté a velmi chutné,  pokud do náplně místo chleba přidáte strouhanku.

10. Pro chutné vaření masa existuje ještě jeden způsob – je nutné kousky masa trochu „osušit“ ubrouskem a na dobře rozpálené nerezové pánvi smažit plátky.

11.  Nezapomeňte do dortu přidat trochu alkoholu: vodka, rum, koňak . Díky tomuto triku bude těsto křupavé a voňavé!

12. Pokud nemáte rádi fazole,  zkuste je uhasit v pivu!  Spolu se smaženým masem a zeleninou takové fazole nebudou opravdu chutné.

13.  Pokud maso 2-3 hodiny před vařením s hořčicí namažete,  bude velmi šťavnaté! Maso můžete také posypat 1 hodinu před vařením solí, nechat ho odstát a poté opláchnout studenou vodou.

14.  Zkuste přidat špetku jedlé sody do studeného, ​​hořkého čaje. Spolu s citronem, mátou a skořicí se tento nápoj změní a dokonale obohatí horký letní den! Soda navíc pomáhá čistit ledviny.

15.  Vždy ihned po použití nože omyjte a otřete do sucha: čepele NEBUDOU příliš dlouho tupé.

16.  Soda změkčí i velmi tvrdé maso! Syrové maso před vařením nalijte trochu bílého prášku, nechte 15 minut působit, poté opláchněte studenou vodou. Budete ohromeni měkkostí hotového pokrmu!

17.  Horké pokrmy podávejte v předehřáté troubě a studené – v misce vychladlé v lednici. To výrazně zlepší chuť jakéhokoli jídla!

18. Vytvořte směs kukuřičného škrobu a bílku, důkladně promíchejte a nalijte na maso. Výsledek nebude zdržovat – maso bude jemné a chutné.

19. U dušených pokrmů, kdy potřebujete připravit omáčku, dodá výraznou chuť jen jedna čajová lžička arašídového másla. Místo arašídového másla můžete dokonce přidat hořčici.

20. Omeleta bude světlejší a jemnější, když do ní přidáte trochu kukuřičného škrobu.

Pokud oceníte všechny výhody našich tipů na vaření, ukažte je svým přátelům! To je přesně to, co stojí za sdílení…

Zdroj:otozh