Slanost jídel můžete také snížit přidáním cukru nebo medu. Pokud to recept umožňuje, přidejte mléko, smetanu, jogurt nebo jiný krémový mléčný výrobek, protože také „snižují slanost. Mezi lidmi je ještě jedna rada – když přesolíte jídlo, přidejte jeden oloupaný brambor, který přebytečnou sůl absorbuje a po uvaření ho zahoďte. Zkušení kuchaři doporučují, abyste neochutnali jídlo těsně před tím, než je hotové, ale během celého vaření. Při přidávání loupaných rajčat, slaniny, oliv nebo kapary v konzervě buďte opatrní.

Je také snadné dělat chyby při pečení masa, zejména při přípravě dušených mas nebo steaků. Nejprve maso osmažte na dobře vyhřáté pánvi a na vysokém ohni, abyste uzavřeli póry a udrželi šťávy uvnitř. Poté snižte teplotu a pokračujte v pečení. Pokud maso na pánvi hoří, odřízněte opečenou část a zbytek nakrájejte na tenké plátky a vůni zjemněte směsí sójové omáčky, vína a oblíbeného koření. Poté nakrájejte na kousky a například podávejte v tortilách se zeleninou. Spálené nádobí z hrnce přikryjte vlhkým hadříkem a nechejte 10 minut působit – zeptá se část „spálené vůně“.

Potraviny s vysokým obsahem tuku 
Studený olej absorbuje těsto jako houba. Než tedy začnete pytláctví, ujistěte se, že je dostatečně horké a že pánev není přeplněná.

Hrudky v omáčce Omáčku 
protlačte přes cedník a aby byla podruhé hladká, přidávejte přísady kousek po kousku a trpělivě míchejte na mírném ohni.

Chutná zelenina 
převařená zeleninová směs a použití krémové polévky. Karfiol nebo brokolici stočte do strouhanky a osmažte a podávejte se sýrovou a smetanovou omáčkou.

Zdroj:hbgfngnmg.blogspot.com