Jak na křehké maso

Aby ukázal účinnost tohoto triku, koupil profesionální kuchař Jack Scalfani kus tvrdého masa. Kulinářský specialista tvrdí, že bude měkký jako filet mignon. Filet mignon je nejjemnější maso, jaké si dokážete představit. Nemůžu se dočkat, až to zkusím!

Maso položte na suchý, čistý plech.

Zakryjte to úplně mořskou solí nebo jinou hrubou solí. Nyní to odložte. Kuchař doporučuje věnovat 1 hodinu času na každých 2,5 centimetru masa. To znamená, že pokud je váš kus masa silný 7,5 centimetru, budete potřebovat 3 hodiny. Nyní zapínáme trpělivost.

Sůl bude při moření odvádět přebytečnou vlhkost, což maso učiní něžným a zároveň pevným.

Nyní je čas smýt veškerou sůl. Kousek masa držte pod tekoucí vodou, dokud nezmizí veškerá sůl.Chcete vidět důkaz? Jack drží kus marinovaného masa a vedle něj je čerstvý kus stejného těla, zakoupený od stejného řezníka. Tmavší a poréznější kus masa vpravo se znatelně liší od jasného houževnatého kusu vlevo.Je čas poslat maso k vaření. A nezáleží na tom, jaké koření si vyberete, ať už použijete grilovací omáčku, či nikoli, stále to bude chutné, šťavnaté a jemné.

Stává se, že kus masa vypadá skvěle a po smažení jeho chuť a vzhled připomíná podrážku boty. Abyste tomu zabránili, maso před vařením dobře osolte a poté opláchněte.

Sdílejte tento trik s těmi, které máte rádi. Takový užitečný hack se určitě hodí!

Zdroj:sovkusom.ru