6) Rybu grilujeme s citronem

rybu-grilujeme-s-citronem

Použijte plátky citrónu jako vrstvu mezi roštem grilu a samotnou rybou. Maso nebude vystaveno příliš velkým teplotám, ale také se nebude lepit na rošt či rozpadat se. Navíc citron dodá rybě příjemnou svěží chuť.

7) Použijte horkou sklenici na změknutí másla

pouzijte-horky-pohar-na-zmeknuti-masla

Pokud potřebujete změkčit ztuhlé máslo z ledničky, nalijte horkou vodu do sklenice a nechte ji tam asi minutu. Vodu následně vylijte a takto ohřátou sklenicí zakryjte ztuhlé máslo. Díky tomuto triku bude máslo do několika minut poddajné a můžete ho snadno rozetřít.

8) Víno spotřebujte co nejdříve

Víno hned po otevření začne reagovat se vzduchem, což způsobuje, že už za několik dní se může zkazit. Některé druhy vína jsou tak citlivé, že již na druhý den po otevření jde jejich kvalita prudce dolů. Víno proto po otevření vypijte či použijte co nejrychleji.

9) Na brambory použijte teplé mléko

Když připravujete bramborovou kaši, určitě použijte při její přípravě teplé mléko. Při použití studeného mléka totiž brambory ztratí svou pěknou žlutou barvu a dostanou šedé odstíny, které rozhodně nevypadají lákavě.

10) Opékejte méně masa na pánvi

opekejte-mene-masa-na-panvi

Pokud děláte soté, pak se vyvarujte tomu, abyste na pánvi měli najednou mnoho kousků masa. Pokud se jednotlivé kousky dotýkají, maso se neopeká, ale vaří. To způsobí, že maso pustí šťávu, která je uvnitř a bude tvrdé a suché. Abyste tomuto jevu předešli, maso opékejte na velké pánvi, kde bude mít každý kousek vlastní místo.

11) Vyrobte si vlastní majonézu

Své hosty určitě mile překvapíte vlastní domácí majonézou. Jednoduše šlehejte jedno vejce a postupně přilévejte 150 ml olivového oleje. Na dochucení kromě soli můžete použít koření dle vlastní chuti, bylinky, nebo hořčici.