Postup:

Do kefíru přidejte sodu citronovou šťávou. Poté přidejte sůl, cukr a míchejte, dokud se krystaly úplně nerozpustí. Poté zalijte olivovým olejem a přidejte otruby (v tomto receptu ovesné vločky, ale klidně můžete vzít i jakékoli jiné) a lněná semínka. Míchat.

Do tekuté směsi prosijte žitnou mouku a rukama začněte hníst těsto. Mělo by se shromáždit v hrudce a trochu lepit. Poté těsto přendejte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy. Pečte 40-60 minut na 180 stupňů.

Velkou výhodou tohoto receptu je, že nepotřebujete domácí kvásek. Mimochodem, jeho příprava také není náročná, a i když použijete tento druh droždí, stále budou užitečnější než kupované v obchodě. Kvasnicové recepty vyžadují více času, ale chléb je bujnější.

Žitný chléb s kefírem se ukáže jako našedlý a ne tak vzdušný, ale nejužitečnější, dietní a chutný. Vyloučením kvasinek ze stravy se zbavíte pálení žáhy, zlepšíte složení krve a celkovou pohodu. Doufáme, že oceníte nekvašený chléb a zároveň si oblíbíte domácí pečení, které si získává na oblibě.

Zdroj.souspark