Proč jíst co nejvíce dýní?

1. Normalizuje krevní tlak a předchází srdečním onemocněním

Velké množství beta-karotenu v dýni „pečuje“ o nervový systém a kvalitu naší pokožky. Obsah draslíku dodává tělu energii a má dobrý vliv na krevní tlak. Jeho obsah vlákniny podporuje dobré trávení, pomáhá předcházet rakovině. Dýňová semínka jsou pro svůj vysoký obsah zinku výborným prostředkem při léčbě prostaty a močového měchýře.

2. Zbavte se patologické nespavosti!

Pokud trpíme nespavostí, může být večerní konzumace sklenice dýňového džusu výborným lékem na náš problém. Všechny druhy dýní mají uklidňující účinek na nervovou soustavu, proto jsou součástí jídelníčku i nemocných.

Konzumací 50 mg dýňových semínek denně si zajistíme příjem hořčíku ten den.

3. Pomáhá při hubnutí!

Vzhledem k tomu, že 100 g dýně obsahuje pouze 30 kalorií, lze ji velmi dobře využít i při redukční dietě. Dýňová dužina má také některé projímavé a sedativní účinky. Z hlediska diuretického účinku by léčba dýní měla pokračovat alespoň pět dní. Během této doby snězte 1,5-2,5 kg dýňové dužiny vyrobené z mléka uvařeného v mléce. To lze dochutit hrudkou, medem nebo estragonem.

4. Působí blahodárně na činnost srdce a mozku

Díky významnému obsahu beta-karotenu (120 mg), draslíku (230 mg), sodíku (2 mg) a nízkému obsahu kalorií (13 mg) přispívá dýně k dobré činnosti srdce, předchází rakovině a přispívá k normální činnosti mozku.

5. Výrazný detoxikační účinek!

Dýňové maso obsahuje velké množství vitamínů A, C a E, které hrají roli při detoxikaci organismu. Chcete-li to provést, stojí za to držet kurz po dobu 10-12 dní. Během této doby se doporučuje denně vypít sklenici (100 ml) dýňové šťávy smíchané s borůvkovým čajem.

Zdroj:mandarynka.com