Postup:

  1. Mouku a prášek do pečiva na těsto. Přidejte práškový cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce a citronovou kůru a vypracujte na hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě části, jednu o něco větší než druhou. Větší část vložte do chladničky a menší část do plastového sáčku a vložte do mrazničky.
  2. U tvarohové náplně smícháme tvaroh, práškový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, žloutky a pudingový prášek. Poté vmíchejte pevně rozšlehaný vaječný bílek.
  3. Vyjměte těsto z chladničky a na pomoučené pracovní desce ho rozviňte na velikost plechu. Pomocí válečku dáme na vymaštěný plech vysypaný moukou. Použijte plech na pečení 30×40 cm. Těsto potřete rybízovým džemem (já jsem měl svůj domácí rybízový džem) a posypte mletými ořechy, cukrem a skořicí podle vlastních preferencí.
  4. Na ořechy natřete tvarohovou náplň a posypte je červeným rybízem. Vyjměte těsto z mrazáku a otřete ho dortem.
  5. Pečte při teplotě 200 ° C po dobu 40 minut (případně i déle), dokud nebude světle hnědá. Necháme vychladnout, tvarohová náplň ztuhne. Poprášíme práškovým cukrem. Poté nakrájejte na kousky – nejlepší je, když koláč odpočívá a vrchní část je trochu měkčí.

Zdroj:top-rezepte.de