Moka krém:

15 dkg másla se smísí s 15 dkg cukru do pěny, potom se přidají 3 lžíce kakaa a nakonec moka šálek silné černé kávy. Míchejte do pěny.

Pomerančový krém

Dvě polévkové lžíce pomerančového džemu nebo 2 polévkové lžíce umyté, nastrouhané a 5 dkg pomerančové kůry vařené v cukru se smíchají s 10 dkg cukru a poté se smíchají s 15 dkg másla do hladka a pěny. To samé můžeme udělat s 2 dl šlehačky.

Vanilkový krém:

Vařte půl litru mléka s balíčkem vanilkového cukru. Mezitím se 3 žloutky smíchají se 3 polévkovými lžícemi cukru, po zahuštění se do něj posypou 2 rozšlehané lžíce mouky a smíchají se s ním. Vařené mléko odstavte z ohně, po několika minutách vmíchejte vejce a za stálého míchání ho vložte zpět do ohně. Než ji dáme na dort, promícháme s 5 dkg umytých rozinek a koláč posypeme sklenicí likéru s likérem. Po pomazání vrchní část ozdobíme 5 dkg šlehačky (půl dl) na malé hromádky. Díky tomu bude bohatší a bude mít podobnou chuť jako dort se zakysanou smetanou.

Citronový krém:

15 dkg moučkového cukru a 2 citronové šťávy se spojí, potom mícháme 10 dkg másla do pěny.

Karamelový krém:

Nalijeme tolik vody do 20 dkg cukru, abychom to jen namočili, ale cukr zůstane bílý společně. Tato cukrová hmota se vaří, dokud nezačne hnědnout, poté se ochladí a smíchá s 15 dkg másla do smetany. Můžeme také vyrobit jako obvaz. Potom do ní nalijeme ještě trochu vody a nejdříve ji vaříme na husto, pak ji karamelizujeme, tj. Opečeme.

Vařený ořechový krém:

3 žloutky se smíchají se 3 lžícemi cukru do pěny, potom do něj za stálého míchání vmícháme 2 dl horkého bílého vína. Vaříme v pěně na otevřeném plameni za stálého míchání metličkou, dokud nezhustne. Potom přidáme 15 dkg mletých vlašských ořechů a 3 bílky. Nejen dort, ale také náplň těsta je velmi dobrá.

Vařený čokoládový krém:

Smíchejte 3 celá vejce s 12 dkg práškového cukru a promíchejte na mírném ohni v pěně se 2 lžícemi mléka. Při vaření přidejte 5 dkg měkké hořké čokolády a 15 dkg másla. Míchejte, vařte, poté ochlaďte, naplňte ním koláč a potřete horní část.

Mandlový kávový krém:

Smíchejte 15 dkg másla s 10 dkg cukru do pěny, poté přidejte 10 dkg loupaných, mletých mandlí a 2 lžíce silné černé kávy. Společně vytvoříme hladký krém.

Krém na dorty:

5 vajec rozšleháme nad párou s 20 dkg práškového cukru a 10 dkg nastrouhané čokolády na hustý krém. Ochlaďte, přidejte 5 dkg loupaných, mletých mandlí a 15 dkg másla a míchejte do pěny.

Zdroj:Ketkes