Příprava: Zapněte troubu, aby se zahřála na 200 stupňů. Oddělíme bílky od žloutků a nejprve ušleháme bílky s přídavkem cukru do tuhé pěny. Poté přidejte žloutek a za stálého šlehání přilévejte mléko a olej . Na závěr přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva a vše spojíme drátkem nebo metličkou.

Plech vyložíme pečícím papírem, celou hmotu vyklepeme a dáme péct a troubu snížíme na 180 stupňů. Pečte asi 25 minut, pokud si nejste jisti, vyzkoušejte párátkem. Zatímco se kůrka peče, uvaříme si pudink.

Pudink a krystalový cukr smícháme, zalijeme 100 ml studeného mléka a zbytek přivedeme k varu. Když se mléko vyvaří, uvaříme ušlehaný pudink a mícháme, dokud nezhoustne. Sundejte z plotny a dejte sáček nebo alobal přímo na pudink , rukou ho zploštte a nechte úplně vychladnout.

Napěněný margarín vyšleháme s moučkovým cukrem , poté přidáme vychladlý pudink a vše společně prošleháme. Upečenou a vychladlou sušenku rozkrojte vodorovně na 2 stejné části, abyste získali dvě tenké kůrky.

V případě potřeby si můžete udělat zálivku ze 100 ml vody a 100 g cukru , kterou posypete obě kůrky, pokud se vám budou zdát suché a totéž můžete udělat s mlékem.

Vyšlehejte šlehačku, kterou budete dávat navrch, poté přidejte 3 lžíce smetany a znovu vyšlehejte. Krátce prošlehejte, aby náplň nezřídla.

Na první kůrku naneseme polovinu náplně, přikryjeme (a případně nastříkáme kůrku) druhou kůrkou a naneseme zbytek náplně. Ke konci přidáme šlehačku a posypeme čímkoli, co máme rádi – kokosem, čokoládovou drobenkou… Dort necháme chvíli odležet, aby kůrka změkla a propojily se chutě, pak podáváme.