postup:

  1. Mixérem rozšlehejte žloutky s cukrem a máslem. Poté přidejte do směsi mouku, mléko, kypřící prášek, vodu a všechny suroviny důkladně promíchejte. Z vaječných bílků si následně zhotovte tuhý sníh, který zapracujte do žloutkového těsta. Hmota tak bude nadýchanější.
  2. K ruce si vezměte plech a vystelte ho pečícím papírem. Ideálně s rozměry 22 x 30 centimetrů. Dejte těsto do trouby péct asi půl hodiny při 170 stupních, záleží ale na vašich zvyklostech. Když bude těsto hotové, vyjměte ho z trouby a nechte vychladnout.
  3. Vanilkový krém zhotovíte tak, že si kondenzované mléko, sušené mléko, máslo a smetanu zahřejete v kastrůlku a prohřívá na plotně, dokud hmota nezhoustne, pak odstavíte a necháte chladnout. Stejným způsobem připravíte i krém s Nutellou.
  4. Vychladlý korpus rozřízněte na tři stejně široké pláty. Na ten spodní navrstvěte čokoládový krém, přiklopte druhým plátem, na který nanesete krém mléčný a vše završíte posledním plátem korpusu, na který nanesete samotnou Nutellu a posypete kokosem nebo ořechy a výsledek je na světě. Dezert nechte ztuhnout v chladničce.

Přejeme Vám dobrou chuť.

zdroj: receitasdamama.live