Postup:

  1. Do mísy přes jemné sítko prosejte polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a kypřící prášek. Do sypkých surovin přidejte i vaječný žloutek, změklé máslo, zakysanou smetanu a pomocí mixéru vše důkladně propojte, aby vám vzniklo hladké tužší těsto.
  2. Můžete ho samozřejmě vypracovat i vařečkou či ručně. Hmotu pak rozdělte na dvě části, jednu menší a druhou větší a dejte do mrazáku. Mezitím se pusťte do přípravy tvarohové náplně do zákusku.
  3. V hlubší míse si vyšlehejte nejdříve smetanu a zakomponujte do ní i měkký tvaroh. Přisypat nezapomeňte ani moučkový cukr, kukuřičný škrob, vejce a kokos. Vytvoříte tak krémovitou směs na dezert. Z mrazničky pak vyberte jeden větší kus těsta a rozprostřete ho rovnoměrně prsty do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou. Možné je použít i pečící papír. Na kakaové těsto naneste všechnu tvarohovou náplň a zastrúhajte povrch menšími částmi mraženého těsta.
  4. Připraven koláč vložte do trouby a pečte asi hodinu při 160 stupních Celsia. Podávejte s čerstvě vyšlehanou smetanou, nebo ovocem.

Přejeme Vám dobrou chuť.

zdroj: yandex.ru