postup:

V misce si smíchejte vejce, cukr a vanilkový cukr a vše dobře vymíchejte s pomocí ručního mixéru. Přibližně po třech minutách šlehání přidejte 125 ml mléka a míchejte další 3 minuty. Nakonec přidejte olej, prášek do pečiva, mouku a kokosovou moučku v takovém množství, jaké máte rádi. Koláč může být kokosovejší nebo po kokosu může jen vonět. Tehdy dejte kokosu opravdu jen trochu, stačí 20 g. V cestě však kokos vůbec nemusí být.

Malý pekáč vyložte pečícím papírem a vylijte na něj těsto. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na přibližně 30 minut.

Mezitím si v hrnci zahřejte zbylé mléko, přidejte kakao a čokoládu. Vše spolu za stálého míchání uvařte. Potom nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Čokoládová směs by měla mít konzistenci řidší omáčky.

Těsto po upečení vyjměte z trouby a koláč dokončete následovně.

Čokoládovou směs můžete na těsto vylít a ona se pěkně vsákne. Koláč bude šťavnatý a chutný. Na vrch už jen nasypte kokos a nechte koláč vychladnout.

Druhý způsob, jak koláč dokončit, zahrnuje nakrájení cesta na kostky.

Každou kostku zvlášť namočte do čokoládové směsi a potom ji vyválejte v misce s kokosem. Takto vám vznikne něco jako kokos ježci. Ani jeden způsob neovlivní výslednou chuť koláče.

Zdroj.somzena