Příprava:

Kravský tvaroh je důkladně nasekaný čistými rukama nebo vidličkou. Vložte do čisté nádoby a přidejte mléko. Míchejte na mírném ohni, jakmile začne vřít, rychle vyjměte. Zfiltrujte přes čistý gázový hadřík do jiné nádoby. Přidejte máslo, sůl a sódu.

Vložte misku zpět do ohně a jemně promíchejte metličkou, cca. na deset minut. Masa by měla být krémová, snažíme se do ní také úplně zapracovat větší kousky sýra. Nechejte na velmi mírném ohni, dokud se sýr nerozpustí a neoddělí od pánve.

Když se stane homogenní hmotou, nalijte ji do větší a menší nebo dokonce tří menších forem. Můžeme to ale nalít i do obdélníkového podnosu, a až bude hotový, jen ho nasekej. Položte na něj plastový kryt a poté jej vložte do ledničky nebo, pokud je venku dostatečně chladno, na terasu.

Nechte 1-2 dny, dokud neztvrdne, bude to správná struktura. Můžeme to pak rozřezat, ale můžeme to také zařadit. Pokud máme rádi slané, můžeme přidat i trochu ovčího mléka. Ale můžeme přidat i bylinky. Jedním z nejchutnějších, které rozhodně nemohou mnozí rozmazlovat a milovat, je kmín. Začněme s tím experimentovat.

Zdroj.Bidista