Postup:

Maso kuřecích paliček oddělíme od kosti, přičemž kůži necháme. Toto maso musí být osoleno a přidáno koření podle vašeho uvážení.

Tři rozložené paličky uložte do zapékací mísy a přelijte ⅓ sójové omáčky. Rozložíme druhou úroveň tří paliček, zalijeme omáčkou. Totéž děláme se třetí úrovní. Maso zakryjte ručníkem a odešlete na hodinu do chladničky.

Smícháme strouhanku s paprikou a 1 lžičkou. suchá petržel.

Vejce rozbijte do samostatné misky a šlehejte do hladka. Paličky namáčíme nejprve ve škrobu, poté ve vaječné směsi a poté ve strouhance.

Na pánvi rozehřejte olej, rozprostřete kuřecí paličky a opékejte na vysoké teplotě 1–2 minuty z obou stran.

Přeneste kuře na plech.

Kousek másla nakrájejte na malé plátky a položte plátek na každou kuřecí paličku. Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů. Paličky pečte 15-20 minut.

V této době nakrájejte cuketu na velkém struhadle, mrkev na středním struhadle. Stroužky česneku nastrouhejte na jemném struhadle a zeleninu smíchejte v jedné misce.

Nalijte ocet, rostlinný olej do zeleniny, nalijte petržel, sůl, cukr a promíchejte. Čistíme na chladném místě 3-4 hodiny.

Dostáváme tak nejen kuře v těstíčku, ale i variantu přílohy k němu. Toto je skvělé jídlo pro ty, kteří rádi drží dietu a přitom jedí chutně.

Zdroj:souspark