Příprava
Maso omyjeme a dobře osušíme, dochutíme solí a trochou pepře, dobře promícháme a necháme chvíli odstát. Vezměte tyčový mixér a rozmixujte cibuli. (Můžete i nakrájet, ale takhle je to pro mě jemnější a nakonec zhoustne.) Na rozpálený olej, ale na mírném ohni a pozvolném míchání dejte cibuli, nechte cibuli změknout, přidejte špetku soli.
Když je cibule trochu měkká, můžete přidat na kolečka mrkev a můžete ji i nastrouhat. Přilijte červené víno a ještě trochu poduste. Přidáme maso, dobře promícháme a zvýšíme plamen, mícháme a dusíme, dokud maso nepustí šťávu.
nadrobno nakrájíme jeden malý česnek a vložíme do 2 dc rozmačkaných rajčat a necháme pár minut odstát a přidáme do guláše. Dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 45 minut.
ujistěte se, že maso změklo. Pokud ne, přilijte ještě trochu vývaru nebo vody (podle slanosti) a pokud je měkký, dbejte na to, aby byl guláš dostatečně hustý, pokud ho okořeníte podle své chuti. Jen přidám pepř a špetku soli a nechám asi 40 minut guláš dostat své, protože čím déle se vaří, tím lépe. Pokud není dostatečně hustý, vezměte lžíci mouky a smíchejte s dec vody a zlehka přidávejte, dokud neodhadnete, že je dostatečně hustý, a nechte ještě chvíli povařit.
Porce
Podávejte s noky nebo těstovinami nebo dle libosti. Skvěle se k němu hodí parmezán a salát. Obvykle dělám domácí těstoviny. Nahoře je obrázek s gulášem a domácími těstovinami, abyste viděli, jak to vypadá. Dobrou chuť

Zdroj.coolinarika