Postup přípravy krok za krokem:
1 kg hovězího masa (tučná dužnina) zalijeme 2 l studené vody, vložíme do hrnce na vysokou teplotu a přivedeme k varu.

Tip: můžete použít jakékoli maso: vepřové, kuřecí, jakékoli drůbeží.
Po vyvaření vývaru snižte teplotu na minimum, odstraňte pěnu stěrkou a vařte 2 hodiny. Během vaření se nesmí přidávat voda: vývar musí být velmi bohatý.

Po 2 hodinách do vývaru přidáme sůl podle chuti, pár hrášku černého pepře, malý kousek uzeného prsíčka (můžete dát uzená žebra). Tam dáme oloupanou cibuli (hlavičky), pár oloupaných a omytých mrkví, stonky petržele svázané nití.

Hrnec přikryjeme a vše společně vaříme další hodinu. Poté vložíme bobkové listy, počkáme 15 minut a vypneme oheň. Maso a hrudí vyjměte cedníkem, vložte do samostatné mísy a nechte čas vychladnout.

Vše ostatní z vývaru vyjmeme a vyhodíme. Samotný vývar je žádoucí přecedit. 150 ml uvařeného vývaru nalijte na talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Do vychladlého vývaru nalijeme 25 g želatiny, důkladně promícháme a necháme po dobu uvedenou na obalu. Nalijte vodu do hrnce, přidejte sůl a dejte na oheň.

V té době nakrájíme brokolici a květák na květenství. Zelí vařte ve vroucí vodě 5-7 minut. Brokolici vařte 10 minut ve vroucí vodě.

Vychladlé maso nakrájíme velmi nadrobno (ale je možné i jednoduše rozlámat na vlákna). Kousek hrudníku jsme také nasekali nadrobno. Připravte česnek: oloupejte 3 plátky a nasekejte nožem.

Dobře nabobtnalou želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě (ale nevařte), dokud se všechny krupice úplně nerozpustí. Horkou želatinu vlijeme do vývaru a důkladně promícháme.

Dort sestavujeme do formy, kterou je lepší předem obalit potravinářskou fólií. Maso vložíme na dno formy, posypeme nasekaným česnekem, poté poklademe kousky hrudí. Zalijeme takovým množstvím vývaru, aby byl těsně nad masem.

Dali jsme další vrstvu květáku a mezi něj – květenství brokolice. Předkrmový dort dejte do lednice, aby zmrazil první vrstvu vývaru: 20-30 min.

Poté zalijeme zbylým vývarem (kousky brokolice z něj trochu vyčnívají), dort dáme přes noc do lednice.
Vyjměte dort z formy spolu s fólií a poté ji vyjměte. Podáváme takovou krásu a užíváme si nadpozemskou chuť.

Zdroj:Facebook