Příprava

  1. Smícháme mleté ​​vepřové a hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný brambor, hořčici, sůl, koření a nadrobno nakrájenou zeleninu.

Pár slov o zeleni. Právě ona dává masovým kuličkám stejnou pikantnost a vůni. Klasickou možností je kopr. Dělá zázraky, i když jste si v obchodě koupili mleté ​​maso. Ale zkusili jsme řízky se sadou zelených z koriandru, petržele a máty – ta chuť byla prostě kouzelná! Ale to je věc vkusu.

foto belnaviny.by

  1. Chleba zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Za 3 minuty se dá přidat k mletému masu. Poté přidejte vejce, dobře promíchejte a dejte stranou. Ano, mleté ​​maso musí odstát.

Princip je zde stejný jako u kebabů nebo steaků: čím déle je maso marinované, tím vyšší je jeho chuť v době vaření. V mnoha restauracích se mleté ​​maso na masové kuličky připravuje večer, aby se další den připravily ohromující pokrmy.

  1. Další fáze je nejjednodušší. Musíte vytvarovat řízky a smažit je z obou stran na pánvi.
  2. A poslední fáze je stejný malý trik. Hotové řízky vložíme na pánev, na dno přidáme pár lžic vody, přikryjeme poklicí a necháme 7-8 minut na mírném ohni vařit.

Dobrou chuť!