postup:

  1. Nejprve si oloupejte brambory a omyjte je pod vlažnou vodou. Pak je nakrájejte na tenčí plátky a rozprostřete do pekáče vymazaného máslem nebo olejem.
  2. Na řadu přichází cibule, kterou oloupejte také a pokrájejte na stejně široké kolečka, následně ji navrstvěte na plátkové brambory. Následuje příprava kuřecího masa. Prsa z kuřete odblaníme, omyjte studenou vodou a nakrájejte na středně silné plátky. Okořeňte solí, pepřem a grilovacím kořením z obou stran.
  3. Použít lze i čerstvé bylinky podle obliby. Maso položte do zapékací misky na cibuli a pokračujte s přípravou cuket. Ty omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na centimetr široké kolečka. Potřete olejem a poklademe na kuřecí prsa.
  4. Když budete mít všechny potřebné suroviny v pekáčku navrstvené, je na čase připravit zapékací omáčku. Do menší misky vylijte kysanou smetanu, smetanu na vaření nebo jogurt, přidejte majonézu a dobře promíchejte.
  5. Vzniklou omáčkou polijte ingredience v zapékací misce, přikryjte alobalem na pečení a dejte péct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia.
  6. V polovině pečení alobal nebo pečící papír sundejte z pekáče a dopečte nepřikryté, my v této fáze ještě přidáváme strouhaný sýr.

Máme hotovo.

Zdroj:odnaminyta.com