1 # Vanilkový jahodový džem

Džem připravíte obvyklým způsobem a směle do něj posypete vanilkový prášek, o něco méně z vnitřku oškrábané vanilkové tyčinky.

Vanilka dává příjemně hedvábnou chuť, ale měli byste do ní přidat také trochu citronu, aby nespadl na druhou stranu koně a nebyl příliš hedvábný, matný.

2 # Mátový balzámový octový džem

Stojí za to vybrat si ovocný balzamikový ocet, ze kterého můžete směle zalévat jahodu na vaření. Přidejte také drcené listy čerstvé máty. Fantastický a nezapomenutelný chuťový zážitek.

3 # Džem z růžového pepře

Růžový pepř je červeně zbarvené bobule se sladkou chutí, která stejně není pepř, jen se podobá formě. Protože neobsahuje piperin, neštípe, ale vyvolává velmi zvláštní chuť ve zednických nádobách v kombinaci s jahodami.

Ochutnejte sušený, hrubě rozdrcený růžový pepř a trochu citronové šťávy podle chuti.

4 # Jahodový džem s agávovým sirupem

Místo cukru nebo jiných sladících metod zkuste agávový sirup. Jeho zvláštností je, že i když v obsahu takto připraveného džemu není mnoho rozdílů v obsahu sacharidů, stále dává celé věci mírně zakouřený charakter. Získáte velmi zajímavý výsledek. Přidejte také vanilku. Pokud to chcete vyzkoušet, ale nechcete v případě zklamání hodně selhat, udělejte to s menším množstvím.

Extra tipy!

Možná budete chtít použít džemovou směs (což je v podstatě ovocný pektin), abyste získali správnou strukturu. Vyberte si verzi šetřící cukr 3: 1, pomocí které můžete také připravit džem bez cukru se stevií, xylitolem nebo erythritolem.

Zdroj:Bidista