Příprava:

1.

Ingredience rozdělte na čtyři části a každou kůrku promíchejte zvlášť, z této směsi upečte čtyři kůrky. Z bílků za postupného přidávání cukru ušleháme tuhý sníh, poté přidáme olej a krátce mícháme mixérem. Smícháme suché ingredience (mouku, ořechy, cukr a prášek do pečiva) a stěrkou spojíme s bílky. Korpusy pečte při 175*C 20 minut na plechu 24 vyloženém pečicím papírem.

2.

Na polevu dejte čokoládu a margarín do pánve a na mírném ohni rozpusťte, abyste získali homogenní směs. Namažte každou kůru a nechte úplně vychladnout.

3.

Na krém dobře ušlehejte žloutky s cukrem, přidejte mléko a protřepejte je na pánvi se silným dnem. Náplň vaříme na mírném ohni za stálého míchání asi 15 minut. Nechte vychladnout. Zvlášť vyšleháme margarín s moučkovým cukrem, poté přidáme směs s vařenými žloutky a promícháme, abychom získali jednotnou krémovou hmotu.

4.

Přes každou kůrku s čokoládovou polevou naneseme žlutou krémovou náplň a poukládáme kůrky na sebe. Necháme trochu náplně a dort potřeme kolem dokola.

5.

Polevou přelijeme dort a na mírném ohni rozpustíme čokoládu s olejem a margarínem. Drobenku zchladíme a rozetřeme na povrch nebo můžeme nanést šlehačku, krém či ozdobit dle libosti. Je dobré vychladit, nakrájet na kousky a podávat.

Zdroj:coolinarik