ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Připravte těsto: do hluboké mísy přidejte máslo pokojové teploty, vejce, rostlinný olej, moučkový cukr a vanilkový cukr. Suroviny homogenizujte silikonovou stěrkou. Musíte získat krémové složení.

2. Poté přidejte mandlovou mouku a důkladně promíchejte, aby nezůstala hrudkovitá.

3. Přidejte pšeničnou mouku a dobře promíchejte. Ke konci přidáme prášek do pečiva a rukama vypracujeme těsto. Mělo by to být měkké a nelepivé.

4. Vezměte kouli těsta a rozválejte ji dlaněmi na mlýnku na dlouhý, válcovitý pás. Budoucí sušenky nakrájejte nožem a snažte se u každého zachovat stejnou velikost. Klademe je v řadách na plech vyložený pečicím papírem.

5. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a koláče pečeme 15 minut.

6. Připravte polevu: čokoládu nalámejte na nasekané kousky a přendejte je do rendlíku. Nalijte šlehačku a dejte misku na oheň. Obě ingredience rozpusťte a na středním plameni za stálého míchání smíchejte.

7. Pánev stáhněte z plotny a přidejte nasekané mandle. Míchat.

8. Vezměte 5-6 sušenek a vložte je do misky na polevu. Dobře je namočte, poté je vyjměte vidličkou, nechte polevu stéct přes zuby a přendejte je zpět na tác na papír.

9. Po změknutí je všechny nechte v tácu, aby poleva dobře ztuhla, a poté je vložte do papírových košíčků, aby vypadaly reprezentativně.

Ukázalo se, že jsou jemné a chutné. Naservírujte je směle na sváteční stůl! Hosté budou jistě potěšeni.

Přejeme hodně štěstí s vašimi blízkými!

Zdroj:Retete