PŘÍPRAVA




V míse smícháme elektrickým šlehačem vejce, cukr, med a rozpuštěné máslo.

Nalijte do hrnce a míchejte na mírném ohni, dokud nezískáte homogenní směs. Poté přidejte jedlou sodu. Vznikne vám pak pěnová směs, která nabyla na objemu.

Nepřetržitě míchejte dalších 30 sekund, poté stáhněte z plotny. Lžící postupně přidáváme prosátou mouku. Vše promíchejte, abyste získali homogenní hmotu.


Necháme trochu vychladnout, a když už je dost horké, aby se dalo pracovat ručně, prohněteme to celé na hladkém povrchu. Musíte získat měkké, homogenní těsto.

Rozdělte ho na 8 stejných dílů a vytvarujte z něj kuličky, které pak položte na talíř. Přikryjeme kouskem folpacku a dáme do lednice.





Udělejte krém.

Vejce vyšlehejte v míse s cukrem a poté vmíchejte také mouku. Za stálého míchání k ní postupně přilévejte mléko. Ať je to celé homogenní.

Dejte na oheň a na mírném ohni za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak to sundejte z ohně.

Do horké smetany přidejte máslo a míchejte, aby se úplně rozpustilo. Dejte stranou vychladnout.

Vyjměte koule těsta z chladničky a položte je na rovný povrch pokrytý pečicím papírem. Nasypte na to trochu mouky. Kuličky protáhněte a dejte je spolu s pečicím papírem na 3–4 minuty dozlatova na plech předehřátý na 180 °C.


Udělejte to se všemi těstovinovými kuličkami.

Plátky těsta rovnoměrně vykrajujte na průměr 22cm, ale zachovejte i řezné okraje.

Na dno se položí základ těsta, ten se potře krémem, takový je další a tak dále. Poslední plát potřeme krémem i celou stranu a poté posypeme drobenkou udělanou z odříznutých okrajů.

Dáme na 2-4 hodiny do lednice, poté podáváme nakrájené.



Pokud se vám tento článek líbil, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli!

Zdroj:bidista