Postup:

Plech nebo kulatou formu na pečení vyložte pečivými sušenkami – podle toho, kolik kusů chcete skončit. (Měl jsem 18 kusů).
Na vanilkovou náplň připravte hustý vanilkový pudink z jednoho litru mléka, 3 balíčky prášku vanilkového pudingu a 4 lžíce cukru. Nechte to vychladnout (přikryjte potravinářskou fólii a nechte vychladnout, aby se nevytvořila kůže).
Máslo nebo margarín vymíchejte do pěny a po částech vmíchejte studený pudink (náplň můžete okořenit trochou rumu).
Na křehké sušenky natřete polovinu vanilkového krému, přikryjte sušenkami, natřete zbytek vanilkového krému a znovu přikryjte křehkými sušenky.
U krémové náplně vyšlehejte krém se stabilizátorem krému a vanilkovým cukrem do tuha. Nasypte to na poslední kombinaci křehkého chleba a znovu zakryjte křehkým chlebem. Nyní přikryjte horní část čokoládovou polevou. Nakonec ozdobte podle své fantazie. 🙂 Takže dort má čtyři vrstvy sušenek. Pokud chcete, můžete dělat méně směn. Koláč ochladíme alespoň 4 hodiny, aby sušenky dokázali trochu změnit.
Křehké sušenky různých značek váží odlišně, takže si podle potřeby vezmeme potřebný počet sušenek. Použil jsem celkem 432 g křehkých sušenek a tyto informace jsem dal nalevo pouze pro orientaci. Pokud máte rádi čokoládový, jahodový nebo karamelový pudink, můžete samozřejmě použít pudingový prášek s vaší oblíbenou chutí. 🙂

Zdroj:Diabambulka