Kinder Bueno dort – Jak připravit

Je tajemstvím, že při výrobě tohoto stylu dortu jsou strany velmi čisté: použijte acetátovou fólii. Než se tedy pustíte do výroby dortu, připravte si formu s podložkou z pečícího papíru a proužkem polepeným acetátovou fólií.

Jakmile máte farmářskou formu připravenou pomocí mlýnku nebo ručně na sušenky a když je strouhanka hotová, přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Tuto směs sušenek a másla dáme podle tvaru, který jsme si dříve připravili, a zadní stranou lžíce přimáčkneme, aby se dala na celý základ. Během přípravy náplně dejte do lednice.

Příprava náplně

Tento plnící krém se dá perfektně vyrobit ručně šlehačem nebo stolním mixérem. Při vmíchání krému je důležité dobře promíchat.

Sýr smícháme s cukrem, vanilkou a oříškovou pastou a mícháme na rychlost 2 asi 1 minutu.

Rozpusťte v mikrovlnné troubě na minimální teplotu v intervalech pár sekund, aby se nepřipálily a při každé přestávce obě čokolády promíchejte. Jakmile se rozpustí, nechte vychladnout.

Čokoládu přidávejte do tvarohové směsi stejnou rychlostí, dokud se nespojí (je důležité, aby byla čokoláda při zapracování studená).

Přidejte smetanu a promíchejte, zvyšujte rychlost na 3-4, dokud se vše neušlehá.

Kousky oplatky vkládáme do krému obalujícími pohyby.

Nalijte do sušenkového základu a chlaďte asi 6 hodin nebo lépe přes noc.

Zbývá jen dekor, který si můžete vyrobit, jak chcete.

Výsledkem je krémový a dokonalý dort jako dezert nebo narozeninovou oslavu. Tento dort se stane jedním z vašich oblíbených, jeho příchutě jemné mléčné čokolády s nádechem oříškové pasty jsou nejlepší.

Zdroj.stiridiaspora.ro