postup přípravy

  1. Máslo utřeme s práškovým cukrem, vanilkou a octem do pěny. Přidáme prosátou mouku a mléko. Vše spolu spojíme, těsto zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na několik hodin.
  2. Odleželé těsto vyjmeme z lednice a na pomoučeném pracovní desce rozválíme na 4 tenké pláty. Upečeme jejich v předem vyhřáté troubě při teplotě 195 stupňů. Pečení trvá krátce, proto těsto sledujeme a když získá zlatou barvu z trouby ho vyjmeme.
  3. Krém 1:
    V mléce rozšleháme žloutky, škrob, Kr. a vanilkový cukr a uvaříme hustší puding, který odstavíme (můžeme přidat i rum, ale nemusíme) a necháme mírně vychladnout při pokojové teplotě.
  4. Krém 2:
    Smetanu ohřejeme, přidáme pudinkové prášky a důkladně promícháme, abychom neměli žádné hrudky. Dáme na mírný oheň a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Pudink odstavíme a přidáme ke krému 1. V původním receptu se uvádí, že do celého krému máte přidat i 3 bal. práškové želatiny. Já osobně želatinu nepreferuji a mám raději krémovější neboli měkké řezy jako krémy, které drží pohromadě, ale pokud chcete, aby vše drželo hezky pohromadě, přidejte i želatinu. Promícháme a můžeme vrstvit.
  5. Na jeden plát těsta navrstvíme jednu třetinu krému, položíme druhý plát těsta, navrstvíme druhou třetinu krému, položíme třetí plát těsta a znovu navrstvíme krém. Na vrch položíme čtvrtý plát těsta a jemně ho zatlačíme, abychom vytlačili vzduch. Odložíme do lednice ztuhnout a před podáváním vrch ozdobíme práškovým cukrem.
  1. zdroj: coolinarika com