postup:

  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 36 x 24 cm.
  2. Listové těsto rozdělíme na polovinu a rozválíme jej do požadované velikosti. Obě cesta upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata. Nezapomeneme těsto popíchat vidličkou, aby se nám nenafúklo.
  3. Nejdříve si připravíme polevu na vrch: Ke kávě přidáme teplé mléko a mícháním kávu rozpustíme. Dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni za stálého míchání krátce povaříme – cca 8-10 minut – připravíme karamel. Odstraníme z tepla, vmícháme máslo a rychlými pohyby vařečkou máslo rozpustíme a hmotu důkladně vymícháme. Chvíli počkáme, dokud nedostaneme krémový karamel a navrstvíme na jeden upečený plát těsta, který následně nakrájíme na kostičky.
  4. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky utřeme s cukrem (150 g), přidáme mouku, vnitřek vanilky a přilijeme 200 ml mléka. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky. 700 ml mléka dáme ohřát na oheň, přidáme utřené žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink. Ve zbylém mléce – 100 ml si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Připravenou želatinu přidáme do vyšlehaného sněhu z vaječných bílků a 150 g cukru. Takto připravené vaječné bílky vmícháme ho horké husté žloutkové hmoty a spojíme.
  5. Ještě teplý krém navrstvíme na upečený plát listového těsta a pěkně uhladíme. Necháme pořádně vychladnout.
  6. Smetanu ke šlehání utřeme s cukrem a ztužovačem do krémové šlehačky, kterou navrstvíme na krém. Pěkně uhladíme a položíme druhý plát těsta, který jsme na začátku polili polevou. Necháme ztuhnout.
  7. Dobrou chuť

Zdroj: ciromhab blogspot.com