Postup:

  • Nejprve je třeba dát želatinu do vody a nechat ji nabobtnat. Pro urychlení procesu vaření můžete použít instantní želatinu, která bude hotová za 5 minut.
  • Do zakysané smetany, vanilkového cukru a hladkého cukru nalijeme mléko. Ale ne všechny – nechte trochu. Šlehejte mixérem, dokud se cukr nerozpustí. O obsahu tuku v zakysané smetaně rozhodujete vy. Pokud chcete velmi lehký dezert, vezměte si méně tučný produkt. A sytější a bohaté na mléčnou chuť – pak s vyšším procentem.
  • Bobule smícháme s cukrem a rozšleháme v mixéru nebo rozemeleme na mlýnku na maso. Mimochodem, pár bobulí je také potřeba nechat nedotčené.
  • Želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Přeceďte přes síto. Nejprve k němu přihoďte pár lžic zakysané smetany, promíchejte. Tuto směs pak vlijte do celé hmoty zakysané smetany.
  • Poté nalijte do servírovací misky. V samostatných kelímcích nebo jedné velké skleněné nádobě nebo formě vyrobené ze silikonu.
  • Vložte nakrájené bobule do stříkačky na vaření a vymačkejte krásné ozdoby na zakysanou smetanu. Pomocí párátka můžete vytvořit krásný ovocný vzor. Ozdobte zbylými celými bobulemi. Dezert odešleme do lednice ztuhnout.

Dezert ze zakysané smetany s bobulemi lze připravit kdykoli během roku. Protože si můžete vzít čerstvé i mražené bobule. Každý ho rád ochutná především v letních vedrech, kdy chcete něco studeného a křehkého. A většinou pak své děti hýčkáme zmrzlinou. Ale věřte, že tahle pochoutka je lepší než zmrzlina z obchodu. Dobrou chuť!

Zdroj.coolinarika