ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Připravte těsto: vejce, krystalový cukr a vanilkový cukr šlehejte v mixéru několik minut, dokud se nezmění na nadýchanou a bělavou hmotu (cukr se musí úplně rozpustit).

2. Postupně přidejte sladkou smetanu a rafinovaný slunečnicový olej nebo rozpuštěné máslo. Pokaždé promíchejte do hladka.

3. Přidejte krupici. Míchejte do hladka.

4. Přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstal hrudkovitý. Musíte získat homogenní těsto s konzistencí hustého krému.

5. Těsto přendejte na plech, dno předem vyložte pečicím papírem. Rozetřete rovnoměrně. Na konci porazte zásobník 2-3krát.

6. Koláč pečte asi 30 minut v předehřáté troubě na 150 ° C. Testem párátka zkontrolujte, zda je připraven.

7. Nechte koláč úplně vychladnout. Poté ji oddělte od stěn plechu, vyjměte ji z ní a odstraňte pečící papír z jejího dna. Vložte jej zpět do plechu, kde jste ho pekli. Pokud má tácek odnímatelné stěny, položte dort na talíř a ohraničte ho kroužkem.

8. Připravte karamel: cukr rozpusťte na rozpálené pánvi (nebo v kastrůlku). Poté, co se téměř úplně rozpustí, do něj za stálého míchání postupně přidávejte studenou vodu. V důsledku toho získáte krásný a homogenní karamel.

9. Dort napíchněte místy párátkem, poté na jeho povrch rozetřete horký karamel.

10. Roztopte čokoládu na lázni a přeneste ji do kastrůlku seříznutím malé špičky. Naneste ho ve formě čar na povrch dortu.

11. Pomocí párátka nakreslete čáry kolmé na čáry z bílé čokolády. Musí být orientovány v obou směrech: jednou nahoru, jednou dolů…

12. Nechte koláč „odpočívat“ 20–30 minut při pokojové teplotě, aby čokoláda ztuhla. Pokud chcete, můžete okraje posypat sekanými vlašskými ořechy.

13. Poté vyjměte ze zásobníku a nakrájejte na kousky. 

14. Podávejte s velkou radostí!

Přejeme vám dobrou chuť se svými blízkými!

Zdroj.retete