Postup:

Nejprve uvaříme pudink v mléce se smetanou a necháme vychladnout.

Do těsta přidejte vodu, aby se přivedla k varu, přidejte máslo a sůl a poté, když se tuk rozpustí, přidejte mouku za stálého míchání a míchání po dobu 2-3 minut, dokud se neoddělí od stěny pánve a pěkně prská ​​(odtud název pro připálené těsto).

Až bude trochu vychladnout, vmícháme jedno po druhém robotem vejce, až nám vznikne pěkné lesklé, homogenní těsto. Pokud se nám zdá příliš tvrdé, můžeme ještě přidat vajíčko. Dávejte pozor, abyste každé vejce pěkně promíchali.

Na plech vyložený pečicím papírem mačkáme tlakovým sáčkem malé hromádky, poté vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů, do mísy dáme na dno vodu a opékáme asi 40 minut, v půlce plamen trochu snížíme, během prvních 20 minut dveře vůbec neotevírejte.

Když jsou osmažené, odřízněte jim vršky a naplňte smetanou, může být slaná i sladká.

Teď jsem udělala sladký krém, ke kterému jsem vyšlehala šlehačku, přidala vychlazený pudink a mascarpone, za pár minut jsem měla hotovo a pak jsem donuty naplnila tlakovým sáčkem ve tvaru hvězdice. Vršek jsem posypala moučkovým cukrem a už jsme mohli jíst. Staly se z nich malé koblihy na dvě sousta s lehkým, ne příliš sladkým krémem.

Zdroj:Facebook