ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Želatinu přidejte do misky, zalijte 100 ml mléka a nechte 10 minut nabobtnat.

2. V hrnci smíchejte syrová vejce se škrobem a dobře promíchejte. Přidejte asi 50 ml mléka (z celkových 500 ml) a znovu míchejte, dokud nezískáte homogenní složení. Poté přidejte zbytek mléka a za stálého míchání přiveďte na mírném ohni k varu.

3. Když směs začne houstnout a objeví se bublinky, které budou naznačovat, že se začíná vařit, smetanu dále vařte asi půl minuty. Nakonec přidejte vanilkový cukr a med a znovu dobře promíchejte.

4. V samostatné misce šlehejte tvaroh mixérem, dokud nezískáte pastu bez hrudek, poté ji spojte se smetanou a pokračujte v mixování do hladka.

5. Želatinu trochu zahřejte jen tolik, aby se dostala do tekutého stavu (přibližná teplota je 60 °C), poté ji přidejte ke směsi a promíchejte.

6. Obsah misky nalijeme do zapékací misky, necháme zcela vychladnout, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice alespoň na 6-8 hodin.

7. Dezert vyndejte z lednice a projeďte jej ostrým nožem na okraji formy, aby se dal sundat kroužek.

8. Nyní je čas oddělit dezertní kroužek a opatrně jej vyjmout na talíř.

Povrch dezertu působí vzdušně a leskle zároveň. Jemný dezert neztratí svůj tvar. Pokud chcete, můžete ho ozdobit rozpuštěnou čokoládou, karamelem, ovocem nebo ho můžete jednoduše podávat tak, jak je.

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!

Zdroj:retete