ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Připravte si piškot: vejce vyšlehejte mixérem na vysokou rychlost, dokud se nenapění. Poté do nich postupně přidávejte cukr a pokračujte v jejich míchání po dobu 8-9 minut, dokud se nestanou nadýchanými, objemnými a bělavými: cíle mixéru musí na jejich povrchu zanechat trvalé stopy.

2. Postupně (ve 4–5 krocích) prosévanou mouku zapracujte do vaječné pěny, míchejte stěrkou, rychlými, kruhovými pohyby zdola nahoru.

3. Těsto přeneseme na kulatý plech s odnímatelnými stěnami a dnem vyloženým pečicím papírem, vymazaný máslem. Rozetřete rovnoměrně.

4. Piškot pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 160 ° C. Testem párátka zkontrolujte, zda je připraven.

5. Nechte v pánvi mírně vychladnout, poté ho tenkým nožem oddělte od stěn a vyjměte z něj. Nechte úplně vychladnout.

6. Připravte ovoce: třešně z kompotu přendejte do cedníku, abyste je od kompotu oddělili. Lžící je trochu stlačte, aby se částečně vysušily.

7. Připravte krém: šlehačku šlehejte mixérem, dokud se neobjeví trvalé špičky, postupně přidávejte cukr.

8. Přidejte smetanový sýr. Míchejte lžící nebo mixérem při minimální rychlosti do hladka.

9. Sestavte dort: horní část vložte zpět do plechu, ve kterém jste ho pekli, nebo na plech ohraničený nastavitelným kroužkem. Namočte ji třešňovým kompotem pomocí lžíce (množství kompotu si můžete upravit podle svého vkusu).

10. Rozložte třešně na sirupový vrchol a zcela jej zakryjte.

11. Mascarpone krém rovnoměrně rozetřete na třešňovou vrstvu.

12. Posypte danou čokoládu přes velké struhadlo na povrch dortu.

13. Dort uložte na několik hodin do lednice.

14. Poté jej opatrně oddělte od stěn prstenu tenkým nožem (pro snadnější oddělení můžete stěny prstenu vyložit acetátovou fólií). Vyjměte ji a v případě potřeby přeneste dort na talíř.

15. Porce a porce s velkým potěšením! Je měkký, vlhký a lahodný. Má příjemnou mléčnou chuť, doplněnou sladkými a višněmi.

Přejeme vám dobrou chuť se svými blízkými!

Zdroj:retete