Příprava:

Nasekejte čokoládu nebo ji nastrúhejte nahrubo. Z bílku pevně vyšleháme mixér. Rozšleháme žloutky, přidáme cukr, pudingový prášek s čokoládovou příchutí a trochu mléka.

Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte pudingovou hmotu a prášek espressa, poté pudink uvařte a za stálého míchání drátu ho neustále pálte. Když je pudink uvařený, přidáme rozšlehaný bílek a čokoládu.

Na vanilkový pudink dobře rozšleháme mixérem na vaječný bílek. Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme pudink s příchutí vanilky a trochu mléka. Zbytek mléka dejte na varnou desku k varu, poté nalijte vyšlehanou hmotu, míchejte metličkou, dokud nezhustne, a přidejte vyšlehaný bílek.

Formu kuglof opláchněte studenou vodou. Nalijte polovinu vanilkového pudingu do formy, nalijte na ni celé množství čokoládového pudingu, naneste zbytek vanilkového pudingu.

Pudinkem projděte lžící spirálovým pohybem, čímž získáte mramorový vzhled. Zakryjte jej potravinářskou fólií a vložte do chladničky, aby dobře vychladla a zpevnila.

Po této době nalijte pudink na vhodný základ, případně ho ozdobte nastrouhanou čokoládou a podávejte se sladkou zakysanou smetanou nebo šlehačkou.

Místo čokolády můžete přidat jednu lžíci kakaa a u vanilkového krému jsem přidal jednu lžíci mouky.

Zdroj:najbolji-recepti.com