Postup:

V hluboké misce rozšlehejte 4 vejce mixérem nebo šlehačem a postupně přidávejte 120 g cukru.

120 g mouky důkladně prosejte do samostatné hluboké nádoby přes síto, promíchejte s 1 lžičkou. prášek do pečiva, špetka soli, 1/4 lžičky. vanilin, míchat.
V malých porcích přidejte moučnou směs do vejce, opatrně, abyste neztratili nádheru výsledné hmoty, promíchejte přísady do homogenní konzistence.

Obdélníkový pekáč o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem, potřete trochou oleje, vylijte připravené těsto a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše.

Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Zapékací misku pošleme do trouby na 10 minut.
Nyní je třeba připravit speciální krém. Za tímto účelem smíchejte v hluboké nádobě 200 g tvarohu 9 – 15% tuku, 100 – 120 g cukru, 1/4 lžičky. vanilin, pomocí mixéru promíchejte směs do hladka, ujistěte se, že nezůstaly žádné hrudky.
250 ml smetany, 33% tuku, vychladíme, šleháme mixérem do zhoustnutí, přidáme k tvarohové hmotě.

Hotový koláč vyjměte z trouby, nechte zcela vychladnout. Poté jej rozkrojte na 2 kusy, okraje ořízněte.
Naneste na spodní dort na krásnou misku, naneste na něj 2/3 připraveného krému a rovnoměrně rozetřete po celém povrchu. Navrch položíme druhý dort, povrch a boky dortu namažeme zbylým množstvím krému.

Pomocí malého cedníku posypte povrch dortu kakaovým práškem, dort pošlete do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby se dobře nasákl.

Hotový dort můžete podávat na stůl, dobrou chuť!

Zdroj:Ketkes