postup přípravy

Kuřecí prsa necháme v celku a dobře je omyjeme ve studené vodě. Pak je osušíme pomocí papírového kapesníku a uděláme malé zářezy, které jsou přibližně centimetr hluboké a centimetr od sebe.

recept_na_kureci_prsa_2

Dejte si pozor, abyste kuřecí prsa nerozřezali úplně. Následně už jen opepříme a osolíme. Můžete přidat i čerstvé bylinky nebo sladkou mletou papriku.

Na mírném ohni si do pánve dáme trochu olivového oleje a přidáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minut podusíme. Když vidíte, že lístky změkly a ztmavly, můžete do pánve přidat sýr ricotta nebo kozí sýr. Celé to spolu promícháme tak, aby nám vznikla hustší hmota a aby byl sýr zcela roztavený.

recept_na_kureci_prsa_3

Pomocí lžíce pak plníme jednotlivé zářezy špenátovo sýrovou hmotou. Na závěr ještě můžeme dosolit a okořenit.

recept_na_kureci_prsa_4

před vložením do trouby můžete kuřecí prsa posypat jakýmkoliv sýrem, který doma máte. Chybu však neuděláte pokud zvolíte sýr čedar nebo mozzarellu.

Troubu si předehřejeme na 200 ° C a celé to pečeme přibližně 20 až 25 minut. Pokud máte možnost, na posledních 5 až 10 minut zvolte na troubě režim grilování.

Sýr se na vrchu se krásně roztaje a kuřecí prsa chytí zlatou barvu.

recept_na_kureci_prsa_7

Jako přílohu si můžete připravit klasické pečené brambory, popřípadě i sladké brambory, tedy batáty. Chybu neuděláte ani s rýží a zeleninou.

Na tomto receptu je nejlepší to, že kromě toho, že je jednoduchý a rychlý, máte v každém soustu všechny suroviny pohromadě.

Existuje velké množství kombinací, což znamená, že tento způsob přípravy můžete opakovat, pokud budete mít dostatek fantazie.

Zde jsou nějaké naše nápady pro inspiraci:

  1. pečené červené papriky a sýr feta
  2. jablko, šunka a sýr čedar
  3. slaninka a modrý sýr (například niva)
  4. divoká rýže a žampióny
  5. slaninka, bylinky, česnek a šťáva z citronu